Mozzarella ála Lili recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 10 dkg krevety 2 listy salát ledový 1 balíček mozzarella 3 lžičky citronová šťáva 6 ks cherry rajčátka 200 g těstoviny farfalle 1 ks blumy nebo švestky podle chuti majonéza sůl a pepř jogurtový dressing podle potřeby olej na smažení
Postup Mozzarella ála Lili recept
Postup přípravy receptu
-
Do osolené vody si dáme si vařit těstoviny, mašličky jsou skvělé z toho důvodu, že nemají moc prostoru kde by se zachycovala nechtěná voda navíc.
Krevety pod kohoutkem lehce prolejeme (při předpokladu že je v našich zeměpisných šířkách máte mražené), a necháme okapat. Zeleninu i ovoce opláchneme. Blumy spaříme a oloupeme, mívají tužší slupku. Rajčátka podle velikosti buď necháme vcelku, nebo vetší rozrojíme, na zhruba stejně velké kousky nakrájíme mozzarellu i blumy. Listy salátu natrháme.
Na větší pánvi rozpálíme olej, a necháme lehce osmahnout osolené a opepřené krevetky. Nesmíme moc dlouho, nebo se nám úplně smrsknou:) Uvařené těstoviny slijeme. Teď jsou dvě verze podle chuti, já preferuji tu kdy přihodíme zhruba polovinu těstovin do pánve, k ní i rajčátka a blumy, a necháme prohřát. Ale je možno i všechny ingredience smíchat za studena, prostě jak kdo má rád. Nakonec salát zakápneme čerstvou citronovou šťávou, dochutíme solí a pepřem, kdo nemusí hlídat linii doporučuji přidat trochu majolky, případně jogurtový dressing.
Mozzarellu ála Lili podáváme v miskách s měsíčkem citronu, žádná další příloha není třeba.