Mozzarella ála Lili recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

10 dkg krevety
2 listy salát ledový
1 balíček mozzarella
3 lžičky citronová šťáva
6 ks cherry rajčátka
200 g těstoviny farfalle
1 ks blumy nebo švestky
podle chuti
majonéza
sůl a pepř
jogurtový dressing
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Do osolené vody si dáme si vařit těstoviny, mašličky jsou skvělé z toho důvodu, že nemají moc prostoru kde by se zachycovala nechtěná voda navíc.

  2. Krevety pod kohoutkem lehce prolejeme (při předpokladu že je v našich zeměpisných šířkách máte mražené), a necháme okapat. Zeleninu i ovoce opláchneme. Blumy spaříme a oloupeme, mívají tužší slupku. Rajčátka podle velikosti buď necháme vcelku, nebo vetší rozrojíme, na zhruba stejně velké kousky nakrájíme mozzarellu i blumy. Listy salátu natrháme.

  3. Na větší pánvi rozpálíme olej, a necháme lehce osmahnout osolené a opepřené krevetky. Nesmíme moc dlouho, nebo se nám úplně smrsknou:) Uvařené těstoviny slijeme. Teď jsou dvě verze podle chuti, já preferuji tu kdy přihodíme zhruba polovinu těstovin do pánve, k ní i rajčátka a blumy, a necháme prohřát. Ale je možno i všechny ingredience smíchat za studena, prostě jak kdo má rád. Nakonec salát zakápneme čerstvou citronovou šťávou, dochutíme solí a pepřem, kdo nemusí hlídat linii doporučuji přidat trochu majolky, případně jogurtový dressing.

  4. Mozzarellu ála Lili podáváme v miskách s měsíčkem citronu, žádná další příloha není třeba.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!