Mozzarella Galbani se švestkami, oříšky a mátou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 svazeček máta 6 ks švestky 1 lžíce olivový olej 50 g piniové oříšky 35 cl balzamikový ocet 4 plátky toustový chléb 2 ks Mozzarella Galbani podle chuti sůl mletý černý pepř
Postup Mozzarella Galbani se švestkami, oříšky a mátou recept
Postup přípravy receptu
-
Balzamikový ocet nalijeme do kastrůlku (cca 20 cm průměr), při střední teplotě přivedeme k varu, zmírníme oheň a pomalu vaříme do zredukování na sirup - zhruba čtvrtinového objemu.
Vypeckujeme 6 větších vyzrálých švestek a rozdělíme na čtvrtiny. Naporcované švestky vložíme do balzamikového sirupu a 5 - 7 minut promícháváme v sirupu. Poté vypneme vařič a necháme švestky v sirupu vychladnout.
Naporcujeme Mozzarellu Galbani - je možné nakrájet na plátky, případně naplátkujeme natrháním. Mozzarellu rozložíme na talíře, dle chuti osolíme a opepříme. Plátky mozzarelly poklademe glazovanými švestkami, posypeme opraženými piniovými oříšky a pokrájenými (natrhanými) lístky máty. Zakapeme panenským olivovým olejem.
Mozzarellu Galbani se švestkami, oříšky a mátou podáváme s opečeným toustem, případně rozpečenou bagetou.