Mozzarella Galbani se švestkami, oříšky a mátou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 svazeček máta
6 ks švestky
1 lžíce olivový olej
50 g piniové oříšky
35 cl balzamikový ocet
4 plátky toustový chléb
2 ks Mozzarella Galbani
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Balzamikový ocet nalijeme do kastrůlku (cca 20 cm průměr), při střední teplotě přivedeme k varu, zmírníme oheň a pomalu vaříme do zredukování na sirup - zhruba čtvrtinového objemu.

  2. Vypeckujeme 6 větších vyzrálých švestek a rozdělíme na čtvrtiny. Naporcované švestky vložíme do balzamikového sirupu a 5 - 7 minut promícháváme v sirupu. Poté vypneme vařič a necháme švestky v sirupu vychladnout.

  3. Naporcujeme Mozzarellu Galbani - je možné nakrájet na plátky, případně naplátkujeme natrháním. Mozzarellu rozložíme na talíře, dle chuti osolíme a opepříme. Plátky mozzarelly poklademe glazovanými švestkami, posypeme opraženými piniovými oříšky a pokrájenými (natrhanými) lístky máty. Zakapeme panenským olivovým olejem.

  4. Mozzarellu Galbani se švestkami, oříšky a mátou podáváme s opečeným toustem, případně rozpečenou bagetou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!