Mřížkový koláč s lesním ovocem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 ks žloutek
1 ks bílek
250 g tvaroh
20 g cukr moučka
50 g borůvky
50 g maliny
50 g ostružiny
100 g másla
1 balíček vanilkový cukr
120 ml smetana ke šlehání
50 g červený rybíz
200 g hladká mouk
50 g žlutý rybíz
50 g hrozny (bez pecek)

Postup přípravy receptu

  1. Mouku prosejeme s moučkovým cukrem na vál a zpracujeme s máslem, smetanou, žloutkem a špetkou soli. Vláčné těsto necháme ve fólii v chladu 30 minut odležet.

  2. Pak je rozdělíme na 3 stejné díly. Ze dvou dílů rozválíme plát o velikosti 30x20 cm a přeložíme ho na plech vymazaný tukem tak, abychom získali vyšší okraje.

  3. Ze zbylého těsta uválíme válečky a vytvoříme mřížku. Povrch potřeme bílkem. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 30 minut. Po upečení necháme vychladnout.

  4. Tvaroh utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem, vmícháme šlehačku a vyplníme políčka mezi mřížkami. Rozpožíme ovoce.

  5. Koláč necháme v chladu asi 2 hodiny odležet.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!