Mrkvová polévka s kedlubnami recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- cukr sůl ocet 2 ks žloutek 1 ks cibule 2 dl smetana 300 g mrkev 30 - 50 g rýže 200 g kedlubna 1 lžíce hladká mouka muškátový oříšek zeleninový vývar 50 g sádlo nebo olej hotová jíška čerstvý kopr
Postup Mrkvová polévka s kedlubnami
Postup přípravy receptu
-
Mrkev oškrábeme, kedlubny oloupeme a obojí nastrouháme na hrubém struhadle. Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Zpěníme ji na sádle či oleji, až začne zlatavět. Přidáme nastrouhanou zeleninu a osmahneme, poprášíme hladkou moukou a znovu osmahneme. Zalijeme vývarem, podle chuti osolíme a přidáme i propláchnutou rýži. Vše uvaříme doměkka
Ve smetaně rozmícháme žloutky a vmícháme do uvařené mrkvové polévky. Ochutíme cukrem a jemně octem. Ještě krátce povaříme a podle potřeby zahustíme hotovou jíškou, ale nemusí být. Polévku na závěr dochutíme čerstvě nasekaným koprem a muškátovým oříškem
Mrkvovou polévku s kedlubnami rozdělíme na talíře a horkou podáváme
Místo rýže můžeme do polévky použít krupky nebo nové brambory.