Mrkvové knedlíky v houbové omáčce recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 0.3 lžičky sůl 1 ks vejce 250 ml mléko 0.3 lžičky prášek do pečiva 4 ks houska 500 g hrubá mouka 1 ks větší mrkev podle chuti sůl omáčka 2 lžíce máslo 1 ks cibule 2 lžíce hladká mouka 1 kelímek smetana na vaření 150 g nakládané houby 200 ml houbový vývar (z kostky)
Postup Mrkvové knedlíky v houbové omáčce recept
Postup přípravy receptu
-
Mrkev očistíme a nakrájíme na kostičky. Housky nakrájíme nadrobno. Mouku smícháme s práškem do pečiva. Vejce rozkvedláme ve vlažném mléce a osolíme.
Mouku vsypeme do mléka a zaděláme vláčné, lesklé, nelepivé těsto, které nám začne "dělat puchýře". Nakonec do těsta přidáme mrkev a housky. Necháme odpočívat, dokud nám nezačne vařit voda.
Pomoučenou rukou tvoříme kulaté knedlíky a vkládáme je do osolené vroucí vody. Vaříme 20 minut. Poté necháme okapat a propícháme je špejlí.
Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a zpěníme na rozpuštěném másle. Zasypeme ji moukou a připravíme si světlou jíšku. Zalijeme ji vývarem a přivedeme k varu. Přidáme scezené houby a opět provaříme. Nakonec přilijeme smetanu, podle chuti osolíme a prohřejeme.
Mrkvové knedlíky rozřízneme na čtvrtky, rozdělíme na talíře a přelijeme houbovou omáčkou.