Mrkvové knedlíky v houbové omáčce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
0.3 lžičky sůl
1 ks vejce
250 ml mléko
0.3 lžičky prášek do pečiva
4 ks houska
500 g hrubá mouka
1 ks větší mrkev
podle chuti
sůl
omáčka
2 lžíce máslo
1 ks cibule
2 lžíce hladká mouka
1 kelímek smetana na vaření
150 g nakládané houby
200 ml houbový vývar (z kostky)

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev očistíme a nakrájíme na kostičky. Housky nakrájíme nadrobno. Mouku smícháme s práškem do pečiva. Vejce rozkvedláme ve vlažném mléce a osolíme.

  2. Mouku vsypeme do mléka a zaděláme vláčné, lesklé, nelepivé těsto, které nám začne "dělat puchýře". Nakonec do těsta přidáme mrkev a housky. Necháme odpočívat, dokud nám nezačne vařit voda.

  3. Pomoučenou rukou tvoříme kulaté knedlíky a vkládáme je do osolené vroucí vody. Vaříme 20 minut. Poté necháme okapat a propícháme je špejlí.

  4. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a zpěníme na rozpuštěném másle. Zasypeme ji moukou a připravíme si světlou jíšku. Zalijeme ji vývarem a přivedeme k varu. Přidáme scezené houby a opět provaříme. Nakonec přilijeme smetanu, podle chuti osolíme a prohřejeme.

  5. Mrkvové knedlíky rozřízneme na čtvrtky, rozdělíme na talíře a přelijeme houbovou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!