Mrkvový guláš s pivem a hovězími kostkami recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 špetka cukr olej sůl 1 ks cibule 1 lžička tymián 8 ks mrkev 3 ks bobkový list mletý pepř 2 lžíce hladká mouka 1 kg hovězí maso 500 ml černé pivo 1 kostka hovězí masox
Postup Mrkvový guláš s pivem a hovězími kostkami
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu a maso podle potřeby očistíme. Maso nakrájíme na kostky, cibuli na kostičky, mrkev na kolečka
Ve větším litinovém hrnci opečeme ze všech stran kostky hovězího masa. Poté maso vyjmeme a ve výpeku osmažíme cibuli a mrkev. Vše zasypeme moukou, zamícháme, přisypeme zpět maso. Mrkvový guláš podlijeme pivem, přidáme rozdrobenou kostku masoxu a veškeré koření, povaříme
Mrkvový guláš s pivem a hovězími kostkami přiklopíme poklicí a dáme asi na 2,5 hodiny do trouby rozpálené na 160 °C. Upečený guláš vyjmeme z trouby a můžeme servírovat
Mrkvový guláš s pivem a hovězími kostkami podáváme s brambory.