Myslivecká paštika recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 200 g slanina 5 stroužků česnek sůl 2 ks vejce 1 lžíce majoránka 200 g játra 2 ks rohlík 1 špetka muškátový oříšek anglická slanina 1 špetka mletý zázvor mletý černý pepř 500 g maso ze zvěřiny 1 lžička zvěřinové koření
Postup Myslivecká paštika
Postup přípravy receptu
-
Odblaněné maso, játra a slaninu dvakrát umeleme. Můžeme použít jakoukoliv zvěřinu daněk, jelen, zajíc. Pokud nemáme játra ze zvěřiny, použijeme vepřová
Rohlík namočíme do vlažné vody, vymačkáme a umeleme. Vejce ušleháme s kořením a přidáme do masové směsi. Základ paštiky dobře promícháme, osolíme podle chuti a přidáme koňak. Formu vyložíme plátky anglické slaniny, naplníme připravenou směsí, pokryjeme opět plátky anglické slaniny a zakryjeme alobalem
Mysliveckou paštiku pečeme ve vodní lázni 1,5 hodiny na 160 °C. Po upečení zatížíme a necháme vychladnout
Mysliveckou paštiku krájíme na plátky a podáváme s pečivem. Je vhodná na různé slavnostní příležitosti.