Nadýchané rybí filé recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olivový olej
4 plátky rybí filé
podle chuti
sůl
grilovací koření
mletý černý pepř
omáčka
1 ks vejce
1 lžíce smetana
3 lžíce tatarská omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Zapékací mísu vymažeme olivovým olejem. Rybí filé rozmrazíme a poté kousky omyjeme pod tekoucí vodou. Filé osušíme ubrouskem a odložíme stranou.

  2. Oddělíme žloutek od bílku (žloutek nebudeme potřebovat) a vyšleháme společně se smetanou do tuha. Poté lehce vmícháme tatarskou omáčku a necháme odpočinout.

  3. Porce rybího filé rozložíme do zapékací mísy, lehce pokropíme olejem, osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením a dáme péct do trouby. Pečeme zhruba 20 minut, poté mísu vyjmeme, filé potřeme připravenou sněhovou omáčkou a vrátíme zpět do trouby. Poté krátce zapečeme. Až povrch ryby zezlátne, je pokrm hotový.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!