Nadýchaný klasický perník recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 dl olej
1 špetka sůl
2 ks vejce
4 lžíce kakao
500 ml mléko
350 g cukr krystal
500 g polohrubá mouka
1 balíček kypřící prášek do perníku

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny na těsto dobře smícháme. Do základního receptu můžeme přidat mandle nebo oříšky.

  2. Perníkové těsto nalijeme na vysoký, vymazaný a vysypaný plech. Plech s těstem vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 30 minut. V troubě vyhřáté asi na 180 °C a pečeme 30 minut.

  3. Hotový nadýchaný perník můžeme posypat kokosem nebo přelít oblíbenou polevou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!