Naložené zelí jako příloha recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka kmín
1 ks menší cibule
1 lžička polohrubá mouka
1 porce horká voda
3 lžičky vepřové sádlo
0.5 kg kysané zelí

Postup přípravy receptu

  1. Zelí na začátku ochutnáme. Pokud je kyselé moc, nebojíme se a vypereme ho v čisté vodě.

  2. Pak jej dáme do kastrolku, zalijeme větší naběračkou horké vody a přidáme k němu trochu kmínu, soli, lžičku sádla a necháme vařit asi 1/2 hodiny.

  3. Zatímco se zelí vaří, uděláme si zápražku - na 2 lžičkách sádla necháme zpěnit drobně nakrájenou cibulku, až začne zlátnout (ale jen začne), zasypeme vrchovatou lžičkou polohrubé mouky a uděláme cibulovou jíšku. Tu do zelí dáme zavařit a vaříme ještě dalších 10 minut.

  4. Naložené zelí podáváme jako přílohu, jak jsme v české kuchyni zvyklí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!