Naložené zelí jako příloha recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 špetka kmín 1 ks menší cibule 1 lžička polohrubá mouka 1 porce horká voda 3 lžičky vepřové sádlo 0.5 kg kysané zelí
Postup Naložené zelí jako příloha recept
Postup přípravy receptu
-
Zelí na začátku ochutnáme. Pokud je kyselé moc, nebojíme se a vypereme ho v čisté vodě.
Pak jej dáme do kastrolku, zalijeme větší naběračkou horké vody a přidáme k němu trochu kmínu, soli, lžičku sádla a necháme vařit asi 1/2 hodiny.
Zatímco se zelí vaří, uděláme si zápražku - na 2 lžičkách sádla necháme zpěnit drobně nakrájenou cibulku, až začne zlátnout (ale jen začne), zasypeme vrchovatou lžičkou polohrubé mouky a uděláme cibulovou jíšku. Tu do zelí dáme zavařit a vaříme ještě dalších 10 minut.
Naložené zelí podáváme jako přílohu, jak jsme v české kuchyni zvyklí.