Nenáročná tvarohová štola recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 1 špetka sůl 2 ks vejce 150 g máslo 60 g rozinky 1 balíček prášek do pečiva 1 hrnek cukr moučka 3 hrnky hladká mouka 100 g vlašské ořechy 1 ks měkký tvaroh 1 lžička pomerančová bio kůra 1 lžička citronová bio kůra na ozdobu cukr moučka
Postup Nenáročná tvarohová štola recept
Postup přípravy receptu
-
Měkké máslo utřeme s vejci a cukrem. Přidáme pomerančovou a citronovou strouhanou kůru, vidličkou rozmačkaný tvaroh, předem namočené rozinky v rumu, sekané ořechy a nakonec prosátou mouku s práškem do pečiva. Rychle vypracujeme těsto.
Hotové vláčné těsto přendáme na pomoučněný vál a rukama vytvoříme bochníček. V polovině můžeme trošku zmáčknout po celé straně. Štolu přeneseme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě nejprve na 155 -165 °C asi 20 minut. Poté teplotu zvýšíme na 180 °C a dopékáme asi 30 minut. Upečenou nenáročnou štolu necháme vychladnout.
Nenáročnou tvarohovou štolu pocukrujeme, nakrájíme na plátky a podáváme.