Nenáročná tvarohová štola recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 špetka sůl
2 ks vejce
150 g máslo
60 g rozinky
1 balíček prášek do pečiva
1 hrnek cukr moučka
3 hrnky hladká mouka
100 g vlašské ořechy
1 ks měkký tvaroh
1 lžička pomerančová bio kůra
1 lžička citronová bio kůra
na ozdobu
cukr moučka

Postup přípravy receptu

  1. Měkké máslo utřeme s vejci a cukrem. Přidáme pomerančovou a citronovou strouhanou kůru, vidličkou rozmačkaný tvaroh, předem namočené rozinky v rumu, sekané ořechy a nakonec prosátou mouku s práškem do pečiva. Rychle vypracujeme těsto.

  2. Hotové vláčné těsto přendáme na pomoučněný vál a rukama vytvoříme bochníček. V polovině můžeme trošku zmáčknout po celé straně. Štolu přeneseme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě nejprve na 155 -165 °C asi 20 minut. Poté teplotu zvýšíme na 180 °C a dopékáme asi 30 minut. Upečenou nenáročnou štolu necháme vychladnout.

  3. Nenáročnou tvarohovou štolu pocukrujeme, nakrájíme na plátky a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!