Plněné papriky v červené omáčce recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 lžíce cukr 2 stroužky česnek sůl 1 ks vejce 50 g máslo strouhanka majoránka 2 ks cibule 2 ks bobkový list 5 kuliček nové koření 2 lžíce hladká mouka mletý bílý pepř 1-2 lžičky citronová šťáva 250 g mleté maso 2 plechovky rajský protlak koření do mletých mas 4 - 5 ks paprikové lusky
Postup Plněné papriky v červené omáčce
Postup přípravy receptu
-
Papriky seřízneme, zbavíme jadřinců, omyjeme a necháme oschnout. Cibuli očistíme a nakrájíme najemno
Mleté maso smícháme s vejcem, pepřem, solí, trochou strouhanky, majoránkou, kořením do mletých mas a prolisovaným česnekem. Touto směsí opatrně plníme paprikové lusky
Po naplnění zesklovatíme v hrnci na másle cibuli, poté přidáme mouku a připravíme jíšku, kterou osmahneme dozlatova. Vmícháme protlaky a zalijeme vodou
Chvíli povaříme, přidáme koření, sůl, cukr a citronovou šťávu. Povaříme čtvrt hodiny, potom omáčku přecedíme, aby byla hladká
Hotovou omáčku podle potřeby a chuti dosladíme nebo dokyselíme, osolíme, vložíme připravené papriky a za občasného míchání vaříme 45 minut
Plněné papriky s červenou omáčkou servírujeme s těstovinami.