Nepečený opilý hřbet recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 šálek máslo
4 lžičky rum
1 hrneček kakao
1 hrneček mléko
1 hrneček cukr moučka
2 balíčky dětské piškoty
máslo na vymazání
cukr na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. V rozpuštěném másle rozmícháme kakao, rum a cukr. Mléko ohřejeme.

  2. Piškoty rozdrobíme nebo rozemeleme a zalijeme horkým mlékem. Hmotu promícháme a vmícháme do máslového krému. Krém necháme téměř vychladnout.

  3. Formu na srnčí hřbet vymažeme a vysypeme krupicovým cukrem. Vlažný krém namačkáme do připravené formy a necháme jej v lednici ztuhnout do druhého dne.

  4. Druhý den opilý hřbet vyklopíme, nakrájíme a můžeme servírovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!