Nesovická mramorová buchta recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 5 lžic olej 1 lžíce olej 1 lžíce kakao 1 balíček prášek do pečiva 160 g cukr krupice 50 g cukr moučka 50 g hrubá mouka 260 g polohrubá mouka 250 ml vlažné mléko 1 hrst strouhaný perník 1 ks vejce (L)
Postup Nesovická mramorová buchta
Postup přípravy receptu
-
Z mouky, cukru a oleje si připravíme drobenku. Perník (použila jsem střechu z perníkové chaloupky) nastrouháme na jemném struhadle
Nasucho smícháme dohromady mouku, cukr a prášek do pečiva. Přidáme mléko, vejce i olej a důkladně promícháme. Polovinu těsta nalijeme na menší plech vyložený pečícím papírem tak, aby některá místa zůstala prázdná. Do zbylého těsta vmícháme kakao a těstem vyplníme prázdná místa na plechu
Těsto poklademe ovocem, použijeme čerstvé, mražené nebo i dobře okapaný kompot. Já použila na kostičky nakrájená kompotovaná jablka se skořicí a hřebíčkem. Ovoce poprášíme perníkem a rovnoměrně posypeme drobenkou
Nesovickou mramorovou buchtu pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 20 - 25 minut
Nesovickou mramorovou buchtu krájíme až zcela vychladlou, horká se drobí.