Nesovická mramorová buchta recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

5 lžic olej
1 lžíce olej
1 lžíce kakao
1 balíček prášek do pečiva
160 g cukr krupice
50 g cukr moučka
50 g hrubá mouka
260 g polohrubá mouka
250 ml vlažné mléko
1 hrst strouhaný perník
1 ks vejce (L)

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, cukru a oleje si připravíme drobenku. Perník (použila jsem střechu z perníkové chaloupky) nastrouháme na jemném struhadle

  2. Nasucho smícháme dohromady mouku, cukr a prášek do pečiva. Přidáme mléko, vejce i olej a důkladně promícháme. Polovinu těsta nalijeme na menší plech vyložený pečícím papírem tak, aby některá místa zůstala prázdná. Do zbylého těsta vmícháme kakao a těstem vyplníme prázdná místa na plechu

  3. Těsto poklademe ovocem, použijeme čerstvé, mražené nebo i dobře okapaný kompot. Já použila na kostičky nakrájená kompotovaná jablka se skořicí a hřebíčkem. Ovoce poprášíme perníkem a rovnoměrně posypeme drobenkou

  4. Nesovickou mramorovou buchtu pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 20 - 25 minut

  5. Nesovickou mramorovou buchtu krájíme až zcela vychladlou, horká se drobí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!