Netradiční kaštanová polévka recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek sůl máslo 1/2 ks cibule muškátový oříšek 300 g jedlé kaštany mletý černý pepř 1/2 lžíce čestvý zázvor 1/2 hrstě čerstvá rucola 1 l silný zeleninový vývar
Postup Netradiční kaštanová polévka
Postup přípravy receptu
-
Kaštany zbavíme slupek tak, že seřízneme jejich plochou část, vhodíme do osolené vařící vody a necháme stát asi 5 minut. Potom je lehce oloupeme. Zázvor očistíme a nastrouháme. Rukolu jemně usekáme. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kostičky
Oloupané kaštany uvaříme doměkka, scedíme a rozmixujeme na hladkou kaši, kterou ochutíme muškátovým oříškem, pepřem a solí
Na másle zpěníme cibulku, česnek a strouhaný zázvor. Vše zalijeme vývarem, vmícháme kaštanovou kaši a krátce povaříme. Nakonec vmícháme rucolu a podle potřeby dosolíme
Polévku na talíři zjemníme jednou lžící zakysané smetany a podáváme s krutóny nebo tousty.