Okurka s kořeněnou zálivkou recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

sůl
1 lžíce voda
1 lžíce kapary
1 ks okurka
1 lžička bílý vinný ocet
čerstvá petrželka
5 ks nakládaná červená chilli paprička
2 lžíce olivov olej
4 lžíce lehká sójová omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Okurku omyjeme, osušíme a nožíkem na ni vyřízneme ozdobné proužky. Potom ji podélně rozkrojíme a nakrájíme na kousky asi 3 - 4cm dlouhé. Okurku lehce osolíme, vložíme do misky, zakryjeme a necháme 30 minut odpočinout

  2. Kapary necháme okapat. Nakládané červené chilli papričky zbavíme zrníček a nakrájíme na malé kousky. Zálivku připravíme smícháním sójové omáčky, vody, vinného octa a oleje

  3. Odleželé okurky omyjeme a osušíme. V míse je promícháme s papričkami, kapary a zálivkou. Potom vše vložíme do mikrovlnné trouby a zahříváme 1 minutu při nejvyšším výkonu. Nakonec vmícháme nasekanou petrželku. Před podáváním necháme vychladit

  4. Okurku s chilli papričkami a kořeněnou zálivkou podáváme jako studenou přílohu k masitým pokrmům nebo samostatně s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!