Okurkový salát s tuňákem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek 1 lžíce majonéza 1 ks citron 400 g tuňák 1 ks okurka 4 lžíce olivový olej 1 lžíce bílý jogurt 1 lžíce čerstvý kopr podle chuti sůl sezamová semínka
Postup Okurkový salát s tuňákem recept
Postup přípravy receptu
-
Salátovou okurku oloupeme a nakrájíme nebo nastrouháme na dlouhé tenké plátky. Vložíme do mísy a promícháme s čerstvým posekaným koprem, česnekem a zakapeme citronovou šťávou. Nakonec přimícháme jogurt a majonézu a okurkový salát lehce osolíme a dáme odležet do chladu.
Tuňáka opláchneme proudem studené vody, nakrájíme na kostky, osolíme a posypeme sezamovým semínkem. Pánev vyložíme kolečkem pečícího papíru, zakapeme olivovým olejem a rozehřejeme. Zprudka a ze všech stran tuňáka orestujeme tak, aby uvnitř zůstal nepropečený.
Opečené kousky tuňáka nakrájíme na plátky. Okurkový salát rozdělíme do misek, poklademe plátky tuňáka a můžeme podávat.