Okurkový salát s tuňákem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
1 lžíce majonéza
1 ks citron
400 g tuňák
1 ks okurka
4 lžíce olivový olej
1 lžíce bílý jogurt
1 lžíce čerstvý kopr
podle chuti
sůl
sezamová semínka

Postup přípravy receptu

  1. Salátovou okurku oloupeme a nakrájíme nebo nastrouháme na dlouhé tenké plátky. Vložíme do mísy a promícháme s čerstvým posekaným koprem, česnekem a zakapeme citronovou šťávou. Nakonec přimícháme jogurt a majonézu a okurkový salát lehce osolíme a dáme odležet do chladu.

  2. Tuňáka opláchneme proudem studené vody, nakrájíme na kostky, osolíme a posypeme sezamovým semínkem. Pánev vyložíme kolečkem pečícího papíru, zakapeme olivovým olejem a rozehřejeme. Zprudka a ze všech stran tuňáka orestujeme tak, aby uvnitř zůstal nepropečený.

  3. Opečené kousky tuňáka nakrájíme na plátky. Okurkový salát rozdělíme do misek, poklademe plátky tuňáka a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!