Olejová bublanina recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

tuk na vymazání
mouka na vysypání
těsto
1 dl olej
3 ks vejce
1 dl mléko
250 g cukr moučka
1 ks kypřící prášek
podle chuti
ovoce
těstíčko
250 g polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Celá vejce utřeme s cukrem, přidáme olej a mléko. Pak přisypeme mouku s práškem do pečiva a vše dobře promícháme. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech.

  2. Nakonec přidáme ovoce, jaké má kdo rád - třešně, višně, maliny, rybíz.

  3. Olejovou bublaninu pečeme při teplotě asi 180 °C dozlatova.

  4. Upečenou olejovou bublaninu ocukrujeme. Můžeme ji taky ozdobit šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!