Klobásky s čočkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
olej
sůl
1 ks cibule
250 g čočka
150 ml červené víno
1 ks červená paprika
250 ml zeleninový vývar
čerstvá petrželka
mletý černý pepř
400 g klobáska

Postup přípravy receptu

  1. Čočku vypereme a namočíme na několik hodin do studené vody. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Papriku omyjeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na nudličky. Česnek oloupeme a jemně usekáme

  2. Na oleji necháme zpěnit cibulku, vmícháme klobásky, které krátce opečeme a vyjmeme. Do výpeku přidáme česnek, nakrájenou papriku a vše asi 3 minuty restujeme. Potom vmícháme okapanou čočku, přidáme opečené klobásky, vše podlijeme vývarem a vínem a zvolna dusíme přibližně 20 minut doměkka. Podle potřeby osolíme a opepříme

  3. Klobásky s čočkou na talíři posypeme usekanou petrželkou a podáváme s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!