Klobásky v palačinkovém zábalu recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 lžíce olej 1 špetka sůl 3 ks vejce 2 ks vejce 2 ks paprika 375 ml mléko 0,5 dl mléko 1 ks cibule 1 svazek ředkvičky 4 ks rajče 1 ks pórek 1 lžíce vegeta 1 ks kedlubna 150 g hladká mouka 1 ks malá cuketa 50 g rozpuštěné máslo máslo nebo olej na pečení 8 ks malé moravské klobásy
Postup Klobásky v palačinkovém zábalu
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si připravíme palačinky. Rozšleháme vejce, citronovou kůru, mouku a sůl. Střídavě přidáváme mléko a rozpuštěné máslo, dokud není těsto polotekuté a bez žmolků. Těsto přikryjeme a necháme nejméně 1 hodinu odpočinout
Cibuli, pórek, rajčata, papriky, ředkvičky a kedlubnu očistíme. Kedlubnu nastrouháme, ředkvičky nakrájíme na plátky a zbytek zeleniny pokrájíme nadrobno. Na vyšší pánvi rozpálíme olej a cibuli na něm zesklovatíme. Přidáme připravenou zeleninu a lehce orestujeme. Přidáme vegetu a lehce podlijeme. Krátce orestujeme a zahustíme rozšlehanými vejci
Z těsta upečeme na máslem vymazané pánvi tenké palačinky
Na ně budeme dávat vždy asi 4 lžíce zeleninové směsi, 2 malé moravské klobásky a pevně zatočíme. Narovnáme do vymaštěné zapékací misky a dáme na 10 minut zapéci do trouby nebo pod gril
Povrch ozdobíme dresinkem a podáváme s okurkovým salátem.