Klobásky v palačinkovém zábalu recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 lžíce olej
1 špetka sůl
3 ks vejce
2 ks vejce
2 ks paprika
375 ml mléko
0,5 dl mléko
1 ks cibule
1 svazek ředkvičky
4 ks rajče
1 ks pórek
1 lžíce vegeta
1 ks kedlubna
150 g hladká mouka
1 ks malá cuketa
50 g rozpuštěné máslo
máslo nebo olej na pečení
8 ks malé moravské klobásy

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme palačinky. Rozšleháme vejce, citronovou kůru, mouku a sůl. Střídavě přidáváme mléko a rozpuštěné máslo, dokud není těsto polotekuté a bez žmolků. Těsto přikryjeme a necháme nejméně 1 hodinu odpočinout

  2. Cibuli, pórek, rajčata, papriky, ředkvičky a kedlubnu očistíme. Kedlubnu nastrouháme, ředkvičky nakrájíme na plátky a zbytek zeleniny pokrájíme nadrobno. Na vyšší pánvi rozpálíme olej a cibuli na něm zesklovatíme. Přidáme připravenou zeleninu a lehce orestujeme. Přidáme vegetu a lehce podlijeme. Krátce orestujeme a zahustíme rozšlehanými vejci

  3. Z těsta upečeme na máslem vymazané pánvi tenké palačinky

  4. Na ně budeme dávat vždy asi 4 lžíce zeleninové směsi, 2 malé moravské klobásky a pevně zatočíme. Narovnáme do vymaštěné zapékací misky a dáme na 10 minut zapéci do trouby nebo pod gril

  5. Povrch ozdobíme dresinkem a podáváme s okurkovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!