Olomoucké medailonky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
1 ks vejce
1 hrst strouhanka
500 g mleté maso
1 balíček olomoucké tvarůžky (velké, kulaté)
podle chuti
sůl
majoránka
pepř
trojobal
vejce
strouhanka
hladká mouka
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso smícháme s kořením, oloupaným a rozetřeným česnekem, hrstí strouhanky a vajíčkem. Směs mletého masa dochutíme podle zvyklostí.

  2. Kulaté tvarůžky vždy po jednom dobře zabalíme do sekané, utvoříme medailonek, který obalíme v trojobalu a smažíme na oleji dozlatova.

  3. Olomoucké medailonky podáváme buď jen se zeleninovými saláty, můžeme i s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!