Olomoucký hamburger recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 25 g olej 25 g strouhanka 125 g cibule 1 špetka kmín 1 hrst pažitka 2 ks bílek 200 ml nízkotučné mléko 25 g hrubá mouka 1 hrst petrželová nať 100 g olomoucké tvarůžky podle chuti sůl
Postup Olomoucký hamburger recept
Postup přípravy receptu
-
Oloupanou cibuli nakrájíme na plátky a dusíme na oleji, až se voda odpaří a cibule je zlatavá. Necháme vychladit a pak vmícháme nastrouhané olomoucké tvarůžky, strouhanku, hrubou mouku a sekanou petrželovou nať. Podle chuti okořeníme a osolíme.
Masu dáme do ohnivzdorné misky a zalijeme bílky rozšlehanými v mléce.
Olomoucký hamburger pečeme v troubě dozlatova. Teplé podáváme.