Olomoucký vepřový řízek recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžička sůl 1 lžička mletý pepř 100 g tuk na smažení 4 ks vepřový řízek trojobal 2 ks vejce 100 g strouhanka 100 g hladká mouka podle chuti 1 lžička grilovací koření mletý pepř náplň 2 4 plátky anglická slanina náplň 1 1 balíček olomoucké tvarůžky
Postup Olomoucký vepřový řízek recept
Postup přípravy receptu
-
Plátek řízku rozklepeme do šířky, lehce osolíme a opepříme. Na jednu jeho polovinu položíme plátek anglické slaniny, který nesmí přečnívat přes okraj masa. Na něj položíme 2 kolečka z jednoho rozkrojeného syrečku a ty posypeme trochou grilovacího koření.
Poté druhou půlku plátku řízku přehneme přes půlku pokladenou syrečky a okraje řízku sklepeme paličkou dokonale k sobě. Takto připravené řízky obalíme v trojobalu. Olomoucký vepřový řízek smažíme na sádle dozlatova. Řízek pečeme zprudka a opatrně, nesmí se nám protrhnout. Okapaný řízek můžeme potřít citronovou šťávou.
Olomoucký vepřový řízek podáváme s chlebem, bramborovou kaší nebo bramborovým salátem.