Omeleta se slaninou a bylinkami recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

6 plátků slanina
6 ks vejce
2 lžíce petrželka
125 ml mléko
2 ks pórek
2 lžíce bazalka
60 g čedar
2 lžíce oregano
2 lžíce rostlinný olej
mletý černý pepř
4 plátky celozrnný chléb

Postup přípravy receptu

  1. Ve wok pánvi zahřejeme olej, přidáme pórek a slaninu a za stálého míchání opékáme 5 minut, až slanina zezlátne. Směs vložíme do misky, přidáme petrželku, bazalku a oregano, a důkladně promícháme

  2. V misce ušleháme vejce, mléko a sýr a podle chuti opepříme. Čtvrtinu směsi nalijeme do wok pánve a rychle s ní zakroužíme, aby pokryla boky i dno pánve. Přidáme čtvrtinu pórkové směsi a pečeme 1 minutu, dokud omeleta neztuhne. Vyjmeme z pánve, zarolujeme a servírujeme na plátku chleba. Stejně postupujeme se zbývající směsí, až vytvoříme čtyři omelety

  3. Zdroj: Nakladatelství Rebo, edice Kuchařka pro labužníky


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!