Ořechová omáčka s olivami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 svazek petrželka
2 lžíce rajčatový protlak
40 g mandle
50 g zakysaná smetana
150 ml zeleninový vývar
40 g lískové ořechy
100 g černé olivy
podle chuti
sůl
amaretto
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Oříšky nasekáme, opražíme nasucho na pánvi a necháme zchladnout. Petrželku omyjeme, lístky otrháme od stonků. Mandle nasekáme. Ořechy s mandlemi, petrželkou a olivami rozmixujeme.

  2. Vzniklou pastu smícháme s vývarem, rajčatovým protlakem a zakysanou smetanou. Ořechovou omáčku podle chuti osolíme, opepříme a pokud možno přidáme amaretto podle chuti.

  3. Ořechovou omáčku s olivami dáme do čisté sklenice, uzavřeme a můžeme skladovat v lednici 2 - 3 dny. Omáčka je výborná s těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!