Ostružinová bublanina recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 špetka sůl
3 - 4 ks vejce
3/4 sklenky máslo
1/2 - 1 dl mléko
200 g cukr moučka
ostružiny
1 balíček vanilkový cukr
300 g polohrubá mouka
tuk na vymazání
3/4 balíčku kypřící prášek do pečiva
drobenka
kokos na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Bílky ušleháme se špetkou soli a částí cukru

  2. V druhé míse vyšleháme žloutky s vanilkovým cukrem, zbytkem cukru a rozpuštěným máslem. Dále přimícháme mouku s práškem do pečiva a podle potřeby přidáme trochu mléka. Nakonec zlehka přimícháme ušlehaný sníh

  3. Těsto na bublaninu vylijeme na plech a poklademe ovocem, tentokrát jsem použila ostružiny. Můžeme posypat drobenkou, případně ji vynechat

  4. Ostružinovou bublaninu pečeme při 175 °C do růžova

  5. Ostružinovou bublaninu podáváme nakrájenou na kostky k čaji.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!