Ostružinová Charlotte Royal recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 6 ks vejce 1 dl rum mléko 1 balíček želatina 60 g cukr krystal 300 g cukr krystal 250 g polohrubá mouka 1 balíček kypřící prášek 3 kelímky smetana ke šlehání hrubá mouka na vysypání máslo na vymazání formy 1 sklenka ostružinová zavařenina
Postup Ostružinová Charlotte Royal
Postup přípravy receptu
-
Nejprve vypracujeme piškotové těsto. Žloutky s cukrem na vodní lázni vymícháme v hustý krém, poté přidáme mouku, na špičku nože kypřícího prášku, trochu mléka a tuhý sníh z bílků. Těsto rozdělíme tak, že kus dáme péct do vymazané dortové formy a kus těsta rozlijeme na plech s pečícím papírem. Pečeme do růžova
Plát těsta ihned po upečení zarolujeme, aby ještě za tepla chytil tvar roládky. Po vychladnutí namažeme ostružinovou zavařeninou a zarolujeme už definitivně. Nakrájíme na kolečka
Misku vyložíme fólií a vyskládáme do ní plátky rolády
Želatinu rozmícháme ve 4 lžících vody a necháme bobtnat a mezitím ušleháme vlažnou smetanu. Přimícháme rum a cukr. Želatinu rozpustíme na mírném plameni, hlavně ji nesmíme vařit. Do rozpuštěné želatiny nalijeme trochu smetanového krému a rozmícháme a pak vše nalijeme zpět do misky s krémem. Krém nesmí být ledový jinak udělá želatina hrudky. Do krému můžete přidat zavařeninu také
Krémem zalijeme vyskládané roládky. Korpus namažeme zavařeninou a všechno jím přiklopíme
Ostružinovou Charlotte Royal chladíme nejlépe přes noc. Pak obrátíme vzhůru nohama a můžeme krájet a podávat.