Lososový plátek s pestem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 50 g máslo 2 - 3 špetky tymián 1 ks limetka čerstvě mletý barevný pepř 2 špetky šafránový květ 2 lžičky paprikové pesto 2 porce lososové filé s kůží
Postup Lososový plátek s pestem
Postup přípravy receptu
-
Lososové filé i s kůží omyjeme a pokapeme limetkovou šťávou, necháme chvíli odležet. Lososa osolíme, okořeníme čerstvě mletým pepřem a seshora potřeme pestem
Na nepřilnavé pánvi rozehřejeme máslo a lososa po obou stranách osmahneme. Když se nám maso zatáhne, posypeme ještě tymiánem a špetkou šafránového květu. Necháme ještě chvíli prohřívat. Záleží na nás, jak máme lososa rádi, my si necháváme maso uvnitř trochu "syrové", růžovoučké. Můžeme prohřívat samozřejmě déle. Losos by měl být na povrchu krásně zlatavý
Lososové plátky s pestem rozdělíme na nahřáté talíře a podáváme s libovolnou bramborovou přílohou nebo jen grilovanou zeleninou.