Přírodní kozí sýr pečený v loupaných paprikách recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- cukr sůl 1 ks vejce 100 g máslo 2 ks fenykl pepř 1 balíček listové těsto 1 ks brambor 100 g jedlé kaštany čerstvé bylinky ořechový olej 0,6 kg přírodní kozí sýr 4 ks barevné papriky
Postup Přírodní kozí sýr pečený v loupaných paprikách
Postup přípravy receptu
-
Kozí sýr rozmačkáme a přidáme nasekané bylinky. Papriky zprudka opečeme při vysoké teplotě v troubě, poté dáme do misky a překryjeme fresh folií. Po chvíli se nám zapaří a jdou snáze loupat
Rozválíme si listové těsto, které poklademe na pečící papír a následně přesuneme do nějaké zapékací misky, či srnčího hřbetu. Do prohlubně na listové těsto rozprostřeme oloupané a osušené plátky paprik. Dále pak vměstnáme kozí sýr s bylinkami, přiklopíme paprikami a převisy listového těsta
Rozkvedláme si vajíčko, vršek pěkně namažeme a posypeme hrubozrnnou solí a sezamem. Pečeme v rozpálené troubě na 160 °C cca 20 minut, dokud nebude těsto pěkně opečené
Fenykl nakrájíme na malé kusy, přidáme oloupaný brambor a vaříme ve slané vodě doměkka. Poté scedíme a rozmixujeme s kouskem másla do hladka. Propasírujeme přes jemný cedník. Na pánvi si rozpustíme cukr na karamel, přidáme kaštany a zalijeme lehce vodou. Necháme zredukovat a lehce
osolíme
Přírodní kozí sýr pečený v loupaných paprikách servírujeme následovně: na talíř umístíme fenyklové pyré, plátek pečeného kozího sýra, kaštany a obkroužíme ořechovým olejem.