Borůvkové cupcakes s jogurtem recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 3 ks vejce 60 ml mléko 125 ml voda 3 ks bílky 350 g cukr krupice 130 g cukr krupice 195 g hladká mouka 1 ks citronová kůra 1,5 lžička kypřící prášek do pečiva 400 g plnotučný jogurt 113 g Hera máslová příchuť 100 g borůvky (ideálně mražené kvůli barvě)
Postup Borůvkové cupcakes s jogurtem
Postup přípravy receptu
-
Předehřejeme troubu na 175 ˚C. Rostlinný tuk Hera máslová příchuť vyšleháme spolu s cukrem do hladké, nadýchané pěny. Přidáme postupně vejce a vše důkladně prošleháme. Vedle v misce si smícháme mouku, prášek do pečiva a sůl. Celou směs prosejeme přes sítko a postupně ji zapracujeme spolu s mlékem a citronovou kůrou do vyšlehané směsi
Ingredience přidáváme střídavě, mixujeme na nižší rychlost a po menších částech. Vždy začínáme a končíme suchou směsí. Borůvky rozmixujeme a jemně vmícháme do hotového těsta
Hladké těsto rovnoměrně rozdělíme do muffinového plechu, vyloženého papírovými košíčky. Cupcakes pečeme 17 - 20 minut
Odměříme si 250 g cukru a připravíme si rozvar. V kastrůlku svaříme cukr s vodou. Vaříme tak dlouho, dokud nám nezačne přes očko "bublinkovat" (očko si vytvoříme z drátku a foukáme jako do bublifuku, když se tvoří bubliny, je rozvar hotový)
Mezitím si vyšleháme bílky se zbylým cukrem do tuhého sněhu. Poté snížíme rychlost mixéru a ještě horký rozvar pomalu zašleháváme do sněhu. Důkladně vyšleháme a necháme hmotu chladnout. Nakonec do vychladlé hmoty lehce vmícháme jogurt
Vychladlý jogurtový krém nanášíme pomocí lžíce na upečené cupcakes. Na vrch dozdobíme lesními plody, plátky opražených mandlí. Nakonec zlehka posypeme moučkovým cukrem.