Voňavé brambory se šťavnatou krkovičkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1 kg brambory 2 ks cibule kmín 3 ks jablko 1 lžička tymián 1 špetka rozmarýn 8 ks žampiony 1 lžíce grilovací koření 2 lžíce rajský protlak 1 lžíce mletá sladká paprika mletý černý pepř čerstvé bylinky 3 - 4 ks vepřová krkovička
Postup Voňavé brambory se šťavnatou krkovičkou
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, omyjeme a bez vody přesypeme do velké mísy. Cibuli oloupeme, nakrájíme na osminky a přidáme k bramborám
Jablka omyjeme, neloupeme, jen vykrájíme jadřince, také je nakrájíme na osminky a vsypeme do mísy. Žampiony očistíme, nakrájíme na kusy a přidáme. Dále přidáme vepřové maso, zbylé suroviny a pořádně promícháme
Solíme o trošku víc (ochutnáme), protože brambory hodně soli vezmou do sebe a jablka s cibulí se postarají o sladší chuť. Smíchané suroviny můžeme nechat chvíli odležet
Potom vše dáme na plech, vložíme do trouby a pečeme na 180 - 200 °C asi hodinu. Když je všechno měkké, je hotovo a jdeme baštit
Voňavé brambory se šťavnatou krkovičkou podáváme jako chutný hlavní chod.