Ostružinový džem recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 2 lžíce rum 600 g cukr krystal 1,5 kg ostružiny 1 lžička kyselina citronová 1 balíček Želírfix 2:1
Postup Ostružinový džem
Postup přípravy receptu
-
Ostružiny opláchneme vodou a dáme do kastrolu. Dáme je vařit. Ze začátku pozvolna zahříváme za občasného zamíchání. Asi po 10 minutách ostružiny přivedeme k varu a šťouchadlem na brambory je trochu pomačkáme
Ve 2 lžících cukru rozmícháme Želírfix 2:1, přidáme do ostružin a 5 minut povaříme. Přidáme zbývající cukr a od bodu varu povaříme 2 minuty. Do odstaveného džemu vmícháme kyselinu citronovou a rum. Naplníme do skleniček a dáme sterilovat na 15 minut při 85 °C
Takto získáme 9 skleniček od dětské výživy.