Ostružinový džem recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

2 lžíce rum
600 g cukr krystal
1,5 kg ostružiny
1 lžička kyselina citronová
1 balíček Želírfix 2:1

Postup přípravy receptu

  1. Ostružiny opláchneme vodou a dáme do kastrolu. Dáme je vařit. Ze začátku pozvolna zahříváme za občasného zamíchání. Asi po 10 minutách ostružiny přivedeme k varu a šťouchadlem na brambory je trochu pomačkáme

  2. Ve 2 lžících cukru rozmícháme Želírfix 2:1, přidáme do ostružin a 5 minut povaříme. Přidáme zbývající cukr a od bodu varu povaříme 2 minuty. Do odstaveného džemu vmícháme kyselinu citronovou a rum. Naplníme do skleniček a dáme sterilovat na 15 minut při 85 °C

  3. Takto získáme 9 skleniček od dětské výživy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!