Ostružinový sirup recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

500 ml voda
1 kg ostružiny
10 g kyselina citronová
1 kg cukr krystal na 1 l čisté šťávy

Postup přípravy receptu

  1. Ostružiny důkladně propereme, osušíme a nasypeme do porcelánové nádoby, kde je rozmačkáme. Přilijeme 1/2 litru vody, ve které jsme rozpustili kyselinu citrónovou. Nádobu zakryjeme a dáme na tři dny do lednice.

  2. Potom šťávu z ostružin přecedíme přes jemné plátýnko, odměříme její obsah, přidáme potřebné množství cukru a vaříme, dokud se cukr nerozpustí.

  3. Ještě horký sirup nalijeme do umytých, vyhřátých lahví, uzavřeme a po vychladnutí uložíme na temném místě.

  4. Sirup je určen k rychlé spotřebě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!