Ovesná kaše s pudinkem a ovocem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 60 g máslo 1/2 l mléko cukr krupice mletá skořice 2 - 3 hrnky ovesné vločky 1 balíček vanilkový pudinkový prášek kompotované broskve a jahody
Postup Ovesná kaše s pudinkem a ovocem
Postup přípravy receptu
-
Ovesné vločky propláchneme studenou vodou. Dáme do hrnce, zalijeme malým množstvím vody a necháme alespoň 20 minut stát. Vločky krásně změknou a jejich vaření pak netrvá tak dlouho
Vločky zalijeme potřebným množstvím vody. Její hladina by měla být kousek nad hladinou vloček. Přidáme špetku soli a za stálého míchání přivedeme k varu. Pak již na mírném ohni mícháme do úplného změknutí vloček
Pudinkový prášek rozmícháme se 2 lžícemi cukru a malým množstvím mléka, aby nevznikly žmolky. Potom dolijeme zbytkem mléka, promícháme a nalijeme k ovesným vločkám. Znovu přivedeme k varu a mícháme asi 3 minuty (do zhoustnutí kaše).Do kaše zamícháme ještě lžíci cukru
Ovesnou kaši s pudinkem ozdobíme broskvemi a jahodami, posypeme cukrem a skořicí. Výbornou chuť kaše získá, když ji polijeme uškvařeným nebo alespoň rozpuštěným máslem.