Ovesná kaše s pudinkem a ovocem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 špetka sůl
60 g máslo
1/2 l mléko
cukr krupice
mletá skořice
2 - 3 hrnky ovesné vločky
1 balíček vanilkový pudinkový prášek
kompotované broskve a jahody

Postup přípravy receptu

  1. Ovesné vločky propláchneme studenou vodou. Dáme do hrnce, zalijeme malým množstvím vody a necháme alespoň 20 minut stát. Vločky krásně změknou a jejich vaření pak netrvá tak dlouho

  2. Vločky zalijeme potřebným množstvím vody. Její hladina by měla být kousek nad hladinou vloček. Přidáme špetku soli a za stálého míchání přivedeme k varu. Pak již na mírném ohni mícháme do úplného změknutí vloček

  3. Pudinkový prášek rozmícháme se 2 lžícemi cukru a malým množstvím mléka, aby nevznikly žmolky. Potom dolijeme zbytkem mléka, promícháme a nalijeme k ovesným vločkám. Znovu přivedeme k varu a mícháme asi 3 minuty (do zhoustnutí kaše).Do kaše zamícháme ještě lžíci cukru

  4. Ovesnou kaši s pudinkem ozdobíme broskvemi a jahodami, posypeme cukrem a skořicí. Výbornou chuť kaše získá, když ji polijeme uškvařeným nebo alespoň rozpuštěným máslem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!