Ovesná kaše s jahodami recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 100 g máslo skořice kakao 3/4 l mléko cukr krupice 250 g ovesné vločky 1 miska jahod
Postup Ovesná kaše s jahodami
Postup přípravy receptu
-
Nezáleží na tom, jaké jahody na ovesnou kaši použijeme. Vždy kaši výborně dochutí. Pokud máme čerstvé jahody, tak je omyjeme a rozpůlíme. Když máme jahody mražené, necháme je na teplém místě trochu povolit. A pokud použijeme jahody kompotované, tak je pouze scedíme
Máslo v kastrolku uškvaříme dočervena
Ovesné vločky propláchneme ve studené vodě, vodu slijeme. Vločky zalijeme čtvrt litrem mléka a necháme asi 20 minut odstát. Vločky trochu nabobtnají a změknou. Mléko nesléváme. Naopak, přilijeme další půl litr mléka, přidáme špetku soli a za stálého míchání přivedeme k varu, kaše zhoustne. Pak ještě alespoň dalších 5 minut na mírném ohni mícháme. Do ovesné kaše vmícháme 1 lžíci cukru
Kaši rozdělíme na talíře a každou porci ještě trochu pocukrujeme, posypeme skořicí a kakaem, ozdobíme jahodami a polijeme lžící uškvařeného másla. Pokud použijeme jahody kompotované, můžeme kaši polít i šťávou z kompotu
Ovesná kaše s jahodami přelitá máslem vás opravdu nezklame.