Ovesná kaše s jahodami recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
100 g máslo
skořice
kakao
3/4 l mléko
cukr krupice
250 g ovesné vločky
1 miska jahod

Postup přípravy receptu

  1. Nezáleží na tom, jaké jahody na ovesnou kaši použijeme. Vždy kaši výborně dochutí. Pokud máme čerstvé jahody, tak je omyjeme a rozpůlíme. Když máme jahody mražené, necháme je na teplém místě trochu povolit. A pokud použijeme jahody kompotované, tak je pouze scedíme

  2. Máslo v kastrolku uškvaříme dočervena

  3. Ovesné vločky propláchneme ve studené vodě, vodu slijeme. Vločky zalijeme čtvrt litrem mléka a necháme asi 20 minut odstát. Vločky trochu nabobtnají a změknou. Mléko nesléváme. Naopak, přilijeme další půl litr mléka, přidáme špetku soli a za stálého míchání přivedeme k varu, kaše zhoustne. Pak ještě alespoň dalších 5 minut na mírném ohni mícháme. Do ovesné kaše vmícháme 1 lžíci cukru

  4. Kaši rozdělíme na talíře a každou porci ještě trochu pocukrujeme, posypeme skořicí a kakaem, ozdobíme jahodami a polijeme lžící uškvařeného másla. Pokud použijeme jahody kompotované, můžeme kaši polít i šťávou z kompotu

  5. Ovesná kaše s jahodami přelitá máslem vás opravdu nezklame.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!