Ovocný nepečený dort recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

0,5 l voda
ovoce
4 lžičky cukr krystal
1 kelímek kysaná smetana
2 balíčky vanilkový cukr
2 kelímky smetana ke šlehání
1 balíček dětské piškoty
1 balíček vanilkový pudink
1 balíček ztužovač šlehačky
1 balíček Tang

Postup přípravy receptu

  1. Kysanou smetanu smícháme s 1 vanilkovým cukrem. Bokem vyšleháme 2 šlehačky s 1 vanilkovým cukrem a 1 ztužovačem a poté spojíme dohromady

  2. 1/2 litru vody rozdělíme na půlku. Jednu půlku smícháme s Tangem (jakýkoliv - barva je důležitá pro povrch dortu) a 4 kávovými lžičkami kryst.cukru - zahříváme na mírném ohni

  3. V druhé půlce vody bokem vmícháme vanilkový puding - vlijeme do zahřívané směsi s Tangem a mícháme do zhoustnutí. Odstavíme a dáme na okno vychladnout

  4. Dortovou formu vyložíme dětskými piškoty i po stranách, pak dáme díl smetany, nakrájené libovolné ovoce (kompotované nebo čerstvé), piškoty po celém obvodu, opět díl smetany, ovoce a je-li želé vychladlé, pak jej rovnoměrně rozlijeme po povrchu

  5. Ovocný nepečený dort musí 24 h chladnout v lednici. Zdobíme jej až těsně před konzumací, protože cukrové ozdoby pouští a na želé se pak vytváří nežádoucí sladká voda.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!