Ovocný perníkový koláč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 ks vejce
0 kg máslo
0 kg cukr moučka
0 balíčků vanilkový cukr
0 kg polohrubá mouka
2-4 lžíce vlašské ořechy
1 balíček kypřící prášek do perníku
podle chuti
rozinky
ovoce
citronová kůra
na ozdobu
šlehačka
podle potřeby
tuk na vymazání
hrubá mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky, cukr, vanilkový cukr a změklý tuk (máslo nebo margarín) vymícháme do pěny, přidáme prosátou mouku s práškem do perníku, citronovou kůru a zvolna přimícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků.

  2. Plech si vymastíme máslem, vysypeme hrubou moukou a urovnáme hotové těsto.

  3. To posypeme posekanými ořechy a poklademe ovocem podle chuti a sezóny.

  4. Podle kyselosti ovoce přisladíme krystalovým cukrem. Můžeme přidat i rozinky a část ořechů.

  5. Při 170 °C ovocný perníkový koláč upečeme.

  6. Hotový a vychladlý perníkový koláč nakrájíme a při podávání ozdobíme kopečkem šlehačky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!