Ovocný perníkový koláč recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 ks vejce 0 kg máslo 0 kg cukr moučka 0 balíčků vanilkový cukr 0 kg polohrubá mouka 2-4 lžíce vlašské ořechy 1 balíček kypřící prášek do perníku podle chuti rozinky ovoce citronová kůra na ozdobu šlehačka podle potřeby tuk na vymazání hrubá mouka na vysypání
Postup Ovocný perníkový koláč recept
Postup přípravy receptu
-
Žloutky, cukr, vanilkový cukr a změklý tuk (máslo nebo margarín) vymícháme do pěny, přidáme prosátou mouku s práškem do perníku, citronovou kůru a zvolna přimícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků.
Plech si vymastíme máslem, vysypeme hrubou moukou a urovnáme hotové těsto.
To posypeme posekanými ořechy a poklademe ovocem podle chuti a sezóny.
Podle kyselosti ovoce přisladíme krystalovým cukrem. Můžeme přidat i rozinky a část ořechů.
Při 170 °C ovocný perníkový koláč upečeme.
Hotový a vychladlý perníkový koláč nakrájíme a při podávání ozdobíme kopečkem šlehačky.