Ovocný želatinový letní koláč recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- cukr 0,5 hrnečků olej 2 ks vejce 1 hrneček mléko voda 500 g ovoce 1 hrneček cukr krystal 1 ks vanilkový cukr 2 hrnečky polohrubá mouka 1 ks kypřící prášek 2 ks želatina v prášku
Postup Ovocný želatinový letní koláč
Postup přípravy receptu
-
Smícháme mouku, cukry, mléko, olej, prášek do pečiva a vejce. Stačí vše promíchat metličkou, aby se spojilo, není potřeba šlehač
Těsto rovnoměrně nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Koláč vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme 20 - 25 minut. Upečený korpus vyjmeme z trouby a necháme vychladnout
Zatím i připravíme ovoce podle chuti. To očistíme a podle potřeby nakrájíme na menší kousky. Můžeme použít čerstvé, kompotované i mražené. Mražené nerozmrazujeme. Těsně před přelitím želatinou ho dáme na korpus a šťáva pak zůstane v koláči
Vychladlý korpus poklademe připraveným ovocem. Želatinu připravíme podle návodu na obalu, přelijeme jí celý koláč a necháme tuhnout. Koláč zalijeme opravdu důkladně. Ovocný želatinový letní koláč necháme ztuhnout a máme hotovo
Ovocný želatinový letní koláč nakrájíme a můžeme podávat.