Pagáče recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks žloutek
5 lžic mléko
20 g droždí
200 g škvarky
2 lžíce bílé víno
2 lžíce kysaná smetana
300 g polohrubá mouka
podle chuti
cukr
sůl
na potření
1 ks žloutek

Postup přípravy receptu

  1. Škvarky umeleme, na vále je promícháme s polohrubou moukou, osolíme a přidáme smetanu, ve které jsme si rozmíchali žloutky a víno. Přimícháme kvásek, který jsme si připravili z droždí, teplého mléka a špetky cukru. Zaděláme vláčné těsto, které vypracujeme a necháme vykynout.

  2. Vykynuté těsto rozválíme, složíme a zase necháme kynout, opakujeme po 15 minutách.

  3. Správně nakynuté těsto rozválíme na placku a vykrájíme pomocí sklenice kolečka.

  4. Pagáče přesuneme na plech, necháme ještě trošku nakynout, potřeme je žloutkem a v horké troubě rychle upečeme, až jsou dozlatova.

  5. Pagáče podáváme teplé i studené. Jsou skvělou přílohou či chuťovkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!