Pajda řezy recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 4 lžíce olej 4 ks vejce 1 l mléko 160 g cukr krupice 6 lžic cukr krupice 1 ks čokoláda na vaření 3 kelímky zakysaná smetana 1 ks bílá čokoláda 160 g polohrubá mouka tuk na vymazání mouka na vysypání 3 balíčky vanilkový pudinkový prášek
Postup Pajda řezy
Postup přípravy receptu
-
Oddělíme 4 bílky od žloutků. Z bílků si vytvoříme sníh, přidáme cukr a vyšleháme z nich cukrovou pěnu. Do žloutků přidáme 4 lžíce oleje a vmícháme do pěny. Nakonec opatrně vmícháme mouku. Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané formy. Dáme na 20 minut do předehřáté trouby péct na 150 °C
Z 1 litru mléka, 6 lžic cukru a 3 pudinkových prášků uvaříme hustou hmotu. Do této hmoty všleháme všechny kelímky zakysané smetany. Takto připravený krém natřeme na těsto a dáme vychladit do lednice alespoň na hodinu
Nakonec potřeme čokoládovou polevou a posypeme strouhanou bílou čokoládou. Pajda řezy můžeme ozdobit dle vlastní fantazie. Opět dáme vychladit
Nakrájené pajda řezy podáváme třeba ke kávě.