Pajda řezy recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

4 lžíce olej
4 ks vejce
1 l mléko
160 g cukr krupice
6 lžic cukr krupice
1 ks čokoláda na vaření
3 kelímky zakysaná smetana
1 ks bílá čokoláda
160 g polohrubá mouka
tuk na vymazání
mouka na vysypání
3 balíčky vanilkový pudinkový prášek

Postup přípravy receptu

  1. Oddělíme 4 bílky od žloutků. Z bílků si vytvoříme sníh, přidáme cukr a vyšleháme z nich cukrovou pěnu. Do žloutků přidáme 4 lžíce oleje a vmícháme do pěny. Nakonec opatrně vmícháme mouku. Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané formy. Dáme na 20 minut do předehřáté trouby péct na 150 °C

  2. Z 1 litru mléka, 6 lžic cukru a 3 pudinkových prášků uvaříme hustou hmotu. Do této hmoty všleháme všechny kelímky zakysané smetany. Takto připravený krém natřeme na těsto a dáme vychladit do lednice alespoň na hodinu

  3. Nakonec potřeme čokoládovou polevou a posypeme strouhanou bílou čokoládou. Pajda řezy můžeme ozdobit dle vlastní fantazie. Opět dáme vychladit

  4. Nakrájené pajda řezy podáváme třeba ke kávě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy