Pajda řezy recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
-
4 lžíce olej
4 ks vejce
1 l mléko
160 g cukr krupice
6 lžic cukr krupice
1 ks čokoláda na vaření
3 kelímky zakysaná smetana
1 ks bílá čokoláda
160 g polohrubá mouka
tuk na vymazání
mouka na vysypání
3 balíčky vanilkový pudinkový prášek
Postup Pajda řezy
Postup přípravy receptu
-
Oddělíme 4 bílky od žloutků. Z bílků si vytvoříme sníh, přidáme cukr a vyšleháme z nich cukrovou pěnu. Do žloutků přidáme 4 lžíce oleje a vmícháme do pěny. Nakonec opatrně vmícháme mouku. Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané formy. Dáme na 20 minut do předehřáté trouby péct na 150 °C
Z 1 litru mléka, 6 lžic cukru a 3 pudinkových prášků uvaříme hustou hmotu. Do této hmoty všleháme všechny kelímky zakysané smetany. Takto připravený krém natřeme na těsto a dáme vychladit do lednice alespoň na hodinu
Nakonec potřeme čokoládovou polevou a posypeme strouhanou bílou čokoládou. Pajda řezy můžeme ozdobit dle vlastní fantazie. Opět dáme vychladit
Nakrájené pajda řezy podáváme třeba ke kávě.