Pálivý smažený květák recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl vejce strouhanka 1 ks květák chilli paprička hladká mouka olej na smažení zeleninový bujón čerstvě drcené chilli
Postup Pálivý smažený květák
Postup přípravy receptu
-
Květák omyjeme, rozdělíme na větší růžičky a uvaříme doměkka ve vodě dochucené kostkou zeleninového bujonu. Do vody vhodíme 1 - 2 chilli papričky. Pak květák scedíme
Připravíme si do mističek trojobal - hladkou mouku, vejce dochucené solí a trochou nadrceného chilli
Květák nejdřív obalíme v mouce, pak ve vajíčku a nakonec ve strouhance
Obalené květákové růžičky smažíme v rozpáleném oleji dozlatova
Pálivý smažený květák podáváme nejlépe s vařenými brambory a tatarskou omáčkou.