Erős Pista - domácí pálivý paprikový krém recept
Apetit Recepty chuťovkyPostup Erős Pista - domácí pálivý paprikový krém
Postup přípravy receptu
-
Kapii omyjeme, zbavíme stopky, jádřince, semínek a žilek. Kapii překrojíme podélně na polovinu a pokrájíme na menší kousky. Čerstvé červené pálivé papriky omyjeme, odkrojíme jen konec se stopkou a jádřince se semínky neodstraňujeme. Červené pálivé papriky pokrájíme na malé kousky
Do cuttera dáme pokrájené pálivé papriky, pokrájenou kapii, přidáme odvážené množství soli a kutrujeme na krém tak, aby zůstaly maličké kousky, které budou cítit na jazyku. Sterilované čisté sklenice naplníme pálivým krémem, uzavřeme víčkem a odložíme do spíže
Domácí pálivý krém netřeba vůbec sterilovat, protože sůl dostatečně konzervuje. Krém se nekazí a neplesniví. Tento domácí výrobek vydrží bez újmy i déle než jeden rok. Když sklenici otevřeme, vydrží v chladničce až do spotřebování, ale u nás se spotřebuje velmi rychle
Pálivý krém dělám v poměru 1:1 sladké a pálivé papriky. Kapie dodává krému vynikající a příjemnou sladkou chuť k pálivosti dlouhých paprik. Krém je sametovější a mnohem chutnější než kupované krémy. Paprikový krém přidávám do polévek, salátů, pomazánek, slaných krémů, omáček a k masům na šťávě. Krém používám také na marinování nejrůznějšího masa na grilování. Pro slanost není krém vhodný jako samostatná chuťovka
Erős Pista - domácí pálivý paprikový krém je vynikající domácí produkt na čistě přírodní bázi. Neobsahuje žádné konzervanty, postačí samotná sůl. Recept doporučuji milovníkům ostrých jídel, příprava je rychlá a velmi jednoduchá. Je to skvělý domácí polotovar se širokým použitím.