Bramborová kaše s pórkem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
máslo
brambory
mléko
cibule
1 ks pórek
1/2 balíčku hermelín
olivový olej
drcený tymián
sušená petrželka
mleté feferóny v soli

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a uvaříme v osolené vodě. Slijeme vodu a pomocí změklého másla, mléka a soli připravíme bramborovou kaši. Na olivovém oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku dozlatova a přimícháme ji ke kaši

  2. Pórek zbavíme vrchní vrstvy a nakrájíme ho na kolečka, pórkem nešetříme. Hermelín nakrájíme na plátky a připravíme si sušené bylinky

  3. Na talíře děláme lžící kupky z bramborové kaše, hustě posypeme tymiánem, petrželkou a pokapeme (jen mírně) mletými feferóny. Nakonec obložíme hermelínem a posypeme pórkem. Dáme zapéct na pár minut do mikrovlnné trouby

  4. Takto připravenou bramborovou kaši s pórkem vzápětí podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!