Teplý salát z nových brambor recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- sůl 1 svazeček ředkvičky 5 lžic olivový olej 3 lžíce citronová šťáva mletý černý pepř 500 g nové brambory 2 - 3 ks nakládané feferonky 2 - 3 lžíce čerstvá pažitka 1 balíček směs listových salátů
Postup Teplý salát z nových brambor
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si připravíme zálivku. Feferonky zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky. Pažitku jemně usekáme. Olej promícháme s citronovou šťávou, solí a pepřem, feferonkami a pažitkou. Zálivku necháme odležet. Ředkvičky očistíme a nakrájíme na plátky
Na přípravu toho salátu budeme potřebovat pokud možno co nejmenší a stejně velké brambory. Nové brambory oškrábeme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Uvařené brambory slijeme, vložíme do mísy a promícháme s ochucenou zálivkou. Nakonec k bramborám přidáme listy salátů, nakrájené ředkvičky a ihned podáváme
Teplý salát z nových brambor a zeleninou podáváme jako přílohu k masům. Výborně chutná i samostatně s nejrůznějšími druhy tvarohových dipů.