Teplý salát z nových brambor recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

sůl
1 svazeček ředkvičky
5 lžic olivový olej
3 lžíce citronová šťáva
mletý černý pepř
500 g nové brambory
2 - 3 ks nakládané feferonky
2 - 3 lžíce čerstvá pažitka
1 balíček směs listových salátů

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme zálivku. Feferonky zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky. Pažitku jemně usekáme. Olej promícháme s citronovou šťávou, solí a pepřem, feferonkami a pažitkou. Zálivku necháme odležet. Ředkvičky očistíme a nakrájíme na plátky

  2. Na přípravu toho salátu budeme potřebovat pokud možno co nejmenší a stejně velké brambory. Nové brambory oškrábeme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Uvařené brambory slijeme, vložíme do mísy a promícháme s ochucenou zálivkou. Nakonec k bramborám přidáme listy salátů, nakrájené ředkvičky a ihned podáváme

  3. Teplý salát z nových brambor a zeleninou podáváme jako přílohu k masům. Výborně chutná i samostatně s nejrůznějšími druhy tvarohových dipů.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!