Bramborová kaše s uzeným recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
máslo
brambory
mléko
cibule
olivový olej
uzená vepřová rolka

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a dáme vařit do osolené vody. Když jsou brambory měkké, scedíme je a rozmačkáme společně s máslem a mlékem na kaši. Můžeme si pomoci ponorným mixérem. Všeho přidáváme podle chuti, ale tak, aby kaše nezůstala řídká

  2. Mezitím si ve vodě provaříme vepřovou uzenou rolku, bude měkčí. Část nakrájíme na plátky, část na kostičky. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno

  3. Na pánvi rozpálíme olivový olej a nejprve osmahneme na kostičky nakrájené uzené. Vmícháme do bramborové kaše. Plátky osmahneme z obou stran dozlatova a uchováme v teple. Nakonec osmahneme cibulku

  4. Na talíř dáme porci bramborové kaše, pár plátků uzeného a vše posypeme cibulkou. Bramborovou kaši s uzeným podáváme jako teplý hlavní chod

  5. Množství ingrediencí si v tomto receptu určí každý sám - podle strávníků, chuti apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!