Bylinkové tofu v olivové marinádě recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 1 lžička olivový olej bylinková sůl 2 lžíce pravá japonská sójová omáčka 1 balíček bylinkové tofu (200 - 250g) 7 - 8 ks zelené olivy se sýrovou pastou 3 lžíce krémový jogurt
Postup Bylinkové tofu v olivové marinádě
Postup přípravy receptu
-
Na recept použijeme bylinkové tofu, které rozkrájíme na plátky a jen mírně posypeme bylinkovou solí
Připravíme si marinádu. Olivy nastrouháme na jemném struhadle, promícháme se sójovou omáčkou a jogurtem
Plátky tofu potřeme marinádou, uložíme na talíř a zbytkem olivové marinády zalijeme. Necháme stát 30 minut
Bylinkové tofu i s marinádou zprudka osmahneme na lžičce olivového oleje - z obou stran. Stačí 2 - 3 minuty
Bylinkové tofu v olivové marinádě podáváme teplé i studené jako chuťovku. Chutná dobře samotné, ale i s bramborovou kaší jako hlavní chod. Na talíři můžeme tofu dozdobit čerstvou nebo sterilovanou zeleninou, případně olivami.