Zeleninovo-bylinkové placky recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 3 - 4 stroužky česnek sůl 2 ks vejce 2 ks mrkev 1 lžička vegeta 1 lžička libeček hladká mouka 3 ks velké brambory olej na smažení 3 ks vejce natvrdo 1 ks menší cuketa mletý barevný pepř 2 lžíce smetana na vaření 1 lžička koření tzatziky 1 hrst pórek nebo jarní cibulka
Postup Zeleninovo-bylinkové placky
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu si důkladně očistíme, brambory a cuketu oloupeme, mrkev oškrábeme. Vše nastrouháme na jemném struhadle a slijeme přebytečnou vodu. Tři vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. Vejce nastrouháme nahrubo. Česnek oloupeme a prolisujeme. Pórek nebo jarní cibulku nakrájíme nadrobno (spíše zelenou část)
Brambory, mrkev a cuketu dobře promícháme, zalijeme horkou smetanou, přidáme uvařená i syrová vejce, prolisovaný česnek, pórek a důkladně zamícháme. Okořeníme vegetou, tzatziky, pepřem, libečkem a podle potřeby ještě dosolíme. Zahustíme asi hrstí hladké mouky, abychom získali středně husté těstíčko
Na pánvi rozpálíme olej a pomocí lžíce děláme na pánvi menší zeleninovo-bylinkové placičky, které smažíme po obou stranách dozlatova. Po osmažení je pokládáme na papírový ubrousek, abychom odsáli přebytečný tuk
Zeleninovo-bylinkové placky jsou dobré teplé i studené a podáváme je jako chuťovku.