Zeleninovo-bylinkové placky recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

3 - 4 stroužky česnek
sůl
2 ks vejce
2 ks mrkev
1 lžička vegeta
1 lžička libeček
hladká mouka
3 ks velké brambory
olej na smažení
3 ks vejce natvrdo
1 ks menší cuketa
mletý barevný pepř
2 lžíce smetana na vaření
1 lžička koření tzatziky
1 hrst pórek nebo jarní cibulka

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu si důkladně očistíme, brambory a cuketu oloupeme, mrkev oškrábeme. Vše nastrouháme na jemném struhadle a slijeme přebytečnou vodu. Tři vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. Vejce nastrouháme nahrubo. Česnek oloupeme a prolisujeme. Pórek nebo jarní cibulku nakrájíme nadrobno (spíše zelenou část)

  2. Brambory, mrkev a cuketu dobře promícháme, zalijeme horkou smetanou, přidáme uvařená i syrová vejce, prolisovaný česnek, pórek a důkladně zamícháme. Okořeníme vegetou, tzatziky, pepřem, libečkem a podle potřeby ještě dosolíme. Zahustíme asi hrstí hladké mouky, abychom získali středně husté těstíčko

  3. Na pánvi rozpálíme olej a pomocí lžíce děláme na pánvi menší zeleninovo-bylinkové placičky, které smažíme po obou stranách dozlatova. Po osmažení je pokládáme na papírový ubrousek, abychom odsáli přebytečný tuk

  4. Zeleninovo-bylinkové placky jsou dobré teplé i studené a podáváme je jako chuťovku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!