Paprikové kuře po uhersku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - česnek
- - olej
- - sůl
3 ks paprika
2 ks rajčata
4 ks cibule
1 ks kuře
- - mouka hladká
2 lžíce smetana kysaná
- - pepř mletý
- - paprika mletá
250 ml víno červené
100 g salám uherský

Postup přípravy receptu

  1. Kuře rozčtvrtíme, smícháme mouku s paprikou, solí a pepřem a kuře v této směsi obalíme. V kastrolu na oleji maso ze všech stran opečeme, potom vyjmeme, zabalíme do alobalu a necháme v teple. Cibuli a česnek jemně posekáme, papriky (nejlépe barevné) nakrájíme na nudličky, rajčata na kostičky a salám také, vše opečeme na vypečeném tuku a zalijeme červeným vínem. Přidáme kuře a dusíme pod pokličkou asi 45 minut. Do šťávy vmícháme kysanou smetanu a 5 minut prohřejeme, ale nevaříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!