Paprikové zelí s klobásou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička sůl
1 ks cibule
1-2 hrnky voda
2 lžíce olej na smažení
5 lžiček mletá sladká paprika
1 lžička mletý černý pepř
1 balíček kysané zelí
2 ks dunajská klobása

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Dunajskou klobásu nakrájíme na kolečka.

  2. V hrnci rozehřejeme olej, vsypeme cibuli a osmažíme ji dozlatova. Přidáme klobásu, orestujeme ji a po chvilce přidáme i zelí. Vše promícháme a asi po 5 minutách restování přidáme sladkou papriku, sůl a pepř. Opět promícháme, krátce orestujeme a zalijeme malým hrnkem vody. Paprikové zelí dusíme, dokud se voda nevypaří. Pokud zelí ještě není dostatečně měkké, přidáme opět vodu a podusíme.

  3. Paprikové zelí s klobásou podáváme jako přílohu. Můžeme jej použít i jako náplň do pirohů, listového těsta nebo třeba i k haluškám. Pokud připravujeme zelí pro vegetariány, vynecháme klobásu. Zelí je dobré i tak.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!