Paprikový krém s brynzou recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 3 - 4 stroužky česnek 2 lžíce olej sůl 2 - 3 lžíce máslo 2 - 3 ks brambory 2 ks cibule 1 l voda 100 g brynza 1 lžička libeček 2 lístky bobkový list 1 špetka římský kmín 2 ks bílá paprika čerstvě mletý barevný pepř 2 ks červená paprika (kapie) 4 lžíce sušené lahůdkové droždí
Postup Paprikový krém s brynzou
Postup přípravy receptu
-
Větší brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Česnek s cibulí (ideálně jarní či šalotka) oloupeme a nakrájíme nahrubo. Papriky očistíme a nakrájíme na větší kousky. Můžeme použít i čistě červenou kapii, polévka získá sytější barvu
V hrnci rozehřejeme olej s máslem, vsypeme cibuli a osmahneme téměř dozlatova. Přidáme brambory, papriku a dále restujeme za občasného promíchání, poté přidáme i česnek a necháme ho rozvonět. Zeleninu zalijeme horkou vodou, osolíme, přidáme bobkový list, římský kmín, sušený či čerstvý libeček a přivedeme k varu. Paprikovou polévku vaříme asi 20 minut. Poté odstavíme, vyjmeme bobkový list a dohladka rozmixujeme. Paprikový krém dochutíme sušeným lahůdkovým droždím, čerstvě mletým pepřem a brynzou. Znovu krátce promixujeme
Paprikový krém s brynzou podáváme horký. Doplníme krutony, čerstvým pečivem, ale polévka je dobrá i samostatně. Ještě lépe chutná na druhý den.