Paprikový krém s brynzou recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

3 - 4 stroužky česnek
2 lžíce olej
sůl
2 - 3 lžíce máslo
2 - 3 ks brambory
2 ks cibule
1 l voda
100 g brynza
1 lžička libeček
2 lístky bobkový list
1 špetka římský kmín
2 ks bílá paprika
čerstvě mletý barevný pepř
2 ks červená paprika (kapie)
4 lžíce sušené lahůdkové droždí

Postup přípravy receptu

  1. Větší brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Česnek s cibulí (ideálně jarní či šalotka) oloupeme a nakrájíme nahrubo. Papriky očistíme a nakrájíme na větší kousky. Můžeme použít i čistě červenou kapii, polévka získá sytější barvu

  2. V hrnci rozehřejeme olej s máslem, vsypeme cibuli a osmahneme téměř dozlatova. Přidáme brambory, papriku a dále restujeme za občasného promíchání, poté přidáme i česnek a necháme ho rozvonět. Zeleninu zalijeme horkou vodou, osolíme, přidáme bobkový list, římský kmín, sušený či čerstvý libeček a přivedeme k varu. Paprikovou polévku vaříme asi 20 minut. Poté odstavíme, vyjmeme bobkový list a dohladka rozmixujeme. Paprikový krém dochutíme sušeným lahůdkovým droždím, čerstvě mletým pepřem a brynzou. Znovu krátce promixujeme

  3. Paprikový krém s brynzou podáváme horký. Doplníme krutony, čerstvým pečivem, ale polévka je dobrá i samostatně. Ještě lépe chutná na druhý den.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!